image
Sursa foto: unpaspentru.md

Ceban, acuzat de PAS că nu stopează schemele imobiliare: Invocă motive să nu o facă pentru a-și apăra „prietenii”

Deși a promis în electorală că va lupta cu schemele imobiliare, primarul capitalei Ion Ceban nu se ține de cuvânt și, din contră, le protejează. Sunt acuzațiile lansate de deputatul PAS Vasile Grădinaru și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, care au susținut astăzi o conferință de presă în preajma unui bloc locativ cu 10 etaje despre care spun că a fost construit ilegal pe str. Coca 7 din Chișinău.

Membrii PAS spun că, ani la rând, locatarii din apropiere au solicitat primarului să stopeze construcția cu 10 etaje, fără acte permisive, care a început încă în 2017. Timp de 3 ani, Ion Ceban s-a făcut că nu vede și nu aude, susțin aceștia.

„În campania electorală din 2019 promitea că va demola construcțiile ilegale, însă la acel moment nu exista un regulament de demolare aprobat de Guvern. Iată că Guvernul PAS a îmbunătățit și aprobat regulamentul de demolare a construcțiilor neautorizate, dar și acum Ion Ceban invocă motive să nu o facă, pentru a-și apăra „prietenii”. Oamenii cumpără apartamente în blocuri ilegale, apoi au de suferit”, a declarat deputatul PAS Vasile Grădinaru.

Legislatorul afirmă că a solicitat Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să fie făcută publică lista neagră a construcțiilor ilegale din municipiul Chișinău. Astfel oamenii când vor dori să achiziționeze un apartament, să se asigure că nu este implicat în vreo schemă imobiliară.

„Cu regret, Ion Ceban se preface că nu vede construcțiile ilegale, în schimbul unor postări pe pagina sa de facebook. Ceban nu demolează blocul deși este ilegal, dar firma care a construit ilegal finanțează niște trotuare în scuarul Bucuria din sectorul Buiucani”, a adăugat Grădinaru.

Mai mult, acesta afirmă că printre proprietarii de apartamente din acest bloc locativ construit ilegal pe Coca 7, se regăsesc și persoane publice din anturajul lui Ion Ceban.

„De exemplu aici are apartament un consilier local PSRM, Petru Aghenie, din Sadova, localitatea de baștină a ex-președintelui socialist Igor Dodon, cel care l-a crescut pe Ion Ceban așa-zisul Pro-european, dar și un fost șef al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care a slujit interesele lui Voronin, Dodon și Plahotniuc”, a mai spus Vasile Grădinaru.

Primarul capitalei nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

Noutăţile partenerilor

comentarii: