image
Sursa foto: Jurnal.md

Două buletine românești falsificate, confiscate în PTF Sculeni; Actele ar fi fost cumpărate

În punctul de trecere a frontierei Sculeni, au fost identificați în fluxul de călători doi bărbați care dețineau asupra lor cărți de identitate românească, cu semne clare de falsificare. În amble cazuri, documentele contrafăcute au fost cumpărate.

Primul călător cercetat este un moldovean din Chișinău, în vârstă de 41 de ani. Acesta a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat o carte de identitate, care ar fi emisă pe numele lui de către autoritățile române.

Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au constatat falsul acetui act, ca în cele din urmă, conaționalul să declare, în cadrul audierii, că acum trei ani și-a primit documentul prin poștă, după ce ar fi apelat la ajutorul unui intermediar și contra sumei de 500 de euro a devenit cetățean român. Acesta a ]ncercat să justifice ilegalitatea prin faptul că își dorea să muncească în Europa.

Al doilea buletin românesc falsificat a fost descoperit la un cetățean al României, care s-a angajat să treacă acest fals peste frontiera de stat. La audieri, cetățeanul a precizat că a fost rugat de cumnatul său, căruia îi aparține documentul, crezând că acesta va fi scutit de verificările adiționale. Din declarații, s-a aflat că la Chișinău, acum cinci ani, a fost perfectat documentul. Serviciile de perfectare ar fi costat 50 de euro.

Documentele românești falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiza judiciară, cercetările pe cazuri continuă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: