image
Sursa foto: Jurnal.md

Platforma DA, îngrijorată de declarațiile și îndemnurile expuse la Moscova de către unii deputați ai fracțiunilor Șor și BCS

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) consideră că intenția de a negocia tarif preferențial la gaz și a exportului de produse agricole doar pentru o autoritate administrativ teritorială de nivelul doi este un atentat subversiv asupra suveranității și integrității Republicii Moldova. Reprezentanţii partidului solicită convocarea în regim de urgență a Consiliului Suprem de Securitate. Declaraţiile au fost făcute astăzi într-un comunicat de presă.

,,Observăm că în ultima perioadă, reprezentații a două unități administrativ-teritorial au făcut declarații și mesaje similare, care, în esență, au scop să submineze puterea centrală și pot fi catalogate ca atentat la suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova", au declarat reprezentanţii PPDA.

Cei de la Platforma DA consideră că așa gen de mesaje sunt destinate în special electoratului din opoziție și vin să ațâțe spiritele și să destabilizeze situația-social politică din Republica Moldova în pragul sezonului rece.

Art. 1 din Constituție stipulează clar că ,,Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil."

În acest context, PPDA îndemnă instituțiile responsabile ale statului să se sesizeze în regim de urgență prin prisma Art. 41 pct. 4 din Constituție care prevede că: "Partidele şi alte organizaţii social-politice care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept, a suveranităţii şi independenţei, a integrităţii teritoriale a Republicii Moldova sunt neconstituţionale".

Luând în considerare că, în conformitate cu Art. 77 din Constituție ,,Președintele țării reprezintă statul și este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării", cei de la Platforma DA solicită să se convoace în regim de urgență Consiliul Suprem de Securitate.

PPDA semnalează că astfel de intenții trebuie curmate din start, or lipsa de reacție din partea instituțiilor statului în cazul unor astfel de declarații ar putea încuraja unele forțe politice și grupări criminale de a amplifica mesajele de destabilizare și divizare ale țării.

Noutăţile partenerilor

comentarii: