image
Sursa foto: facebook

Reacția Air Moldova, după ce AAC a interzis zborurile spre Moscova; Procedura de vânzare a biletelor, sistată

Compania Air Moldova anunță sistarea vânzării biletelor spre Moscova, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat interzicerea efectuării operațiunilor în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali.

Compania Aeriană Air Moldova nu va putea opera zborurile spre și dinspre Moscova începând cu 1 octombrie. Vânzările biletelor spre/ din Moscova au fost sistate”, anunță Air Moldova.

Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa [email protected] pentru rambursarea biletului și recuperarea banilor.

Campania Air Moldova va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă.

În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, mai anunță operatorul aerian.

Amintim că Autoritatea Aeronautică a interzis printr-o Directivă, la 10 septembrie, zborurile în spațiul aerian al Federației Ruse. Decizia vine după anunțul Air Moldova de reluare a zborurilor de pe 1 octombrie.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse că, la 10 septembrie 2022 a emis Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, se arată în mesajul vicepremierului Andrei Spânu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: