image
Sursa foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au fost instruiți cum să prevină și să combată transportul ilegal de materiale periculoase

Opt polițiști și polițiste de frontieră au beneficiat de instruiri în domeniul prevenirii și combaterii transportului ilegal de materiale periculoase peste frontieră.

În perioada 4 – 9 septembrie, în incinta IGPF a avut loc un curs de instruire teoretic în domeniul menționat, organizat de către formatorii Centrului de pregătire a polițiștilor de frontieră din Ketrzyn din cadrul Gărzii de Frontieră a Republicii Polone.

În discursul său, șeful Poliției de Frontieră evidențiat susținerea acordată de partea poloneze, precum și a menționat despre importanța acestor instruiri care vor contribui la creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice, privind sporirea securității la frontieră.

La rândul său dl Ambasador Tomasz Kogzdej a subliniat interesul de a duce la bun sfârșit aceste sesiuni de instruire, care sunt patru la număr, atât teoretice cât și practice, inclusiv și în Polonia. La fel, oficialul a exprimat interesul şi întreaga deschidere a autorităților poloneze pentru dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale, în toate domeniile specifice combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

La orele teoretice, au fost abordate aspecte ce țin de metodele de identificare a explozivilor, producția explozivilor improvizați, precum și construcția și regulile de funcționare a dispozitivilor explozive.

Cursul de instruire face parte din proiectul - „Consolidarea potențialului instituțional al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere”, susținut de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone prin intermediul mecanismului de asistență externă Polish AID.

Noutăţile partenerilor

comentarii: