image
Sursa foto: observatorul.md

Mesajul de condoleanțe a Maiei Sandu în legătură cu decesul muzeografului Nicolae Bulat

Preşedintele Maia Sandu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanţe în legătură cu trecerea la cele veşnice a istoricului și muzeografului Nicolae Bulat.

„Am aflat cu adânc regret despre plecarea spre cele veșnice a istoricului și muzeografului Nicolae Bulat, directorul Muzeului din Cetatea Soroca, gardianul Cetății și cel mai cunoscut ghid turistic din Republica Moldova.

Timp de peste de 40 de ani, Nicolae Bulat a slujit Cetății Soroca. A îngrijit și cultivat patrimoniul muzeului, a căutat soluții pentru restaurarea cetății și și-a folosit talentul pedagogic pentru a inspira mii de copii și tineri să-și cunoască mai bine istoria țării. Prin energia și curiozitatea sa, Nicolae Bulat a inspirat generații întregi și a dat un suflu nou Cetății Soroca, unul din monumentele istorice principale ale Republicii Moldova.

E o pierdere foarte mare pentru toți cei care l-au cunoscut, pentru cultura și muzeografia din țara noastră. Spiritul luminos al gardianului Cetății Soroca vă dăinui în inimile noastre, ale celor care l-au cunoscut și i-au apreciat munca. Condoleanțe sincere familiei, prietenilor și celor apropiați. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris Maia Sandu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: