image
Sursa foto: Profimedia

Caroline Garcia-Ons Jabeur, prima semifinală la US Open 2022

Jucătoarea franceză de tenis Caroline Garcia s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam, după ce a învins-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe americanca Cori "Coco" Gauff, într-o partidă disputată marţi la US Open.

Garcia (28 de ani), numărul 17 mondial, nu reuşise niciodată până acum să treacă de turul al treilea la Flushing Meadows. Ea a obţinut cu această ocazie a 13-a victorie consecutivă în circuitul profesionist, începând cu calificările turneului WTA 1.000 de la Cincinnati, unde a cucerit al zecelea trofeu din cariera sa, chiar înainte de a veni la New York.

Franţuzoaica o va înfrunta joi, pentru un loc în marea finală, pe tunisianca Ons Jabeur (28 ani, locul 5 WTA), finalistă la Wimbledon 2022, care a învins-o la rândul ei în sferturi, cu 6-4, 7-6 (7/4), pe australianca Ajla Tomljanovic, cea care o eliminase pe americanca Serena Williams în turul al treilea.

Ultima reprezentantă a Franţei care a atins ultimul careu la unul dintre turneele de Grand Slam a fost Marion Bartoli, campioană la Wimbledon în 2013.

La US Open, Caroline Garcia este a treia jucătoare din Hexagon care a reuşit să acceadă în semifinalele de la debutul erei Open, după Amelie Mauresmo (2002 şi 2006) şi Mary Pierce (2005).

Miercuri se dispută ultimele două partide din faza sferturilor de finală la simplu feminin: Karolina Pliskova (Cehia/N.22) - Arina Sabalenka (Belarus/N.6) şi Iga Swiatek (Polonia/N.1) - Jessica Pegula (SUA/N.8).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: