image
Sursa foto: Telegram // IGSU al MAI al RM

Salvatorii şi pompierii din nordul ţării, ridicaţi pe alertă; Ce misiune au avut și care a fost scopul exercițiului

Peste 150 de salvatori şi pompieri din nordul ţării au fost ridicaţi astăzi pe alertă de conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă cu scopul verificării nivelului de pregătire a efectivului în cazul declanșării situațiilor de urgență.

În cadrul acțiunilor, au fost antrenați angajații Direcțiilor Situații Excepționale Edineț și Soroca. Semnalul de alarmă a fost anunțat la ora 3:00, după ce efectivul de trupă şi comandă s-au deplasat spre locațiile stabilite pentru desfășurarea exercițiului.

Astfel, 67 de angajați cu 17 unități de tehnică din cadrul DSE Edineț s-au îndreptat spre Briceni, iar angajații DSE Soroca, în număr de 76 de salvatori, cu 19 unități de tehnică specială au ajuns în orașul Drochia.

Conform scenariului stabilit, angajații IGSU au avut misiunea de a instala în cel mai scurt timp сentre provizorii pentru refugiați cu capacitatea de a găzdui 300 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au instalat corturi în care au amplasat paturi pliante. Totodată, aceștia au amenajat bucătării de campanie, băi de câmp,

Exercițiul salvatorilor a fost organizat pentru a evalua în mod real capacitățile de intervenție în situații de criză condiționate de situația la hotarele țării. Astfel de aplicații sunt desfășurate sistematic pentru testarea și întărirea capacităților efectivului la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: