image
Sursa foto: border.gov.md

Și-a asumat rolul de „curier” de acte, iar acum riscă dosar penal

Un moldovean ar fi acceptat să transmită în Germania un plic cu trei acte românești contrafăcute, însă acum riscă să fie cercetat penal pentru deținerea documentelor oficiale false. Incidentul a avut loc pe data de 5 septembrie curent.

Polițistul de frontieră a observat că unul dintre pasagerii cursei ocazionale „Moldova-Germania” este agitat. Pentru a exclude orice suspiciune, persoana și bagajul acestuia au fost supuse controlului adițional.

Astfel, a fost depistat și ridicat un plic, în care se aflau două cărți de identitate și un permis de conducere cu semne clare de falsificare.

Moldoveanul a spus că plicul nu-i aparține și că acesta i-ar fi fost dat de către o persoană pentru a-l transmite în Germania.

Așteptam pornirea cursei când s-a apropiat un cetățean și m-a rugat să iau acest plic, neștiind că ar conține acte falsificate”, a declarat tânărul de 24 de ani.

La examinarea cu tehnica specială a documentelor românești, două cărți de identitate și un permis de conducere, emise pe numele unor persoane străine, polițiștii de frontieră au stabilit că nu corespund după formă și fond unor acte veridice.

Persoana și-a urmat drumul spre Germania, însă a spus că va colabora cu oamenii legii în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor care se fac vinovate de ilegalitatea comisă.

Deținerea și folosirea actelor oficiale false este o infracțiune și se sancționează penal, anunță Poliția de Frontieră.

Noutăţile partenerilor

comentarii: