image
Sursa foto: olympic.md

Doliu în lumea sportului moldovenesc: S-a stins din viață dublul vicecampion olimpic, Iurii Bașcatov

Început trist de toamnă. La doar 54 de ani, s-a ridicat la ceruri dublul vicecampion olimpic, Iurii Bașcatov, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republcica Moldova.

Iuri Bașcatov se născuse la Chişinău pe 20 iunie 1968 și a reuşit să se impună în timpul Uniunii Sovietice, când concurenţa era foarte dură. Cele mai mari rezultate le-a obţinut în proba de ștafetă 4×100 metri liber, fiind dublu vicecampion olimpic, în 1988 şi 1992, campion european în 1989 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 1991. La invididual s-a remarcat în 1989, când a devenit vicecampion european pe distanţa de 100 metri stil liber.

În 1993 Iurii Başcatov a câştigat ultimul său titlu din carieră, campionatul Moldovei şi a decis să se retragă învingător. Următorul an s-a mutat cu traiul în Chile. A locuit 28 de ani în America de Sud.

Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv și membrii Asociației Naționale a Atleților Olimpici transmit condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor, odată cu trecerea în neființă a lui Iuri Bașcatov.

Noutăţile partenerilor

comentarii: