image
Sursa foto: Chelsea FC

Aubameyang și-a ales numărul „pe care nu îl vrea nimeni” la Chelsea! Numele uriașe care nu au putut rupe „blestemul”

Transferul lui Pierre-Emerick Aubameyang (33 de ani) la Chelsea a fost cea mai răsunătoare mutare făcută în ultima zi a perioadei de transferuri din vară.

Gabonezul a fost prezentat oficial vineri dimineață, iar cu această ocazie s-a aflat că atacantul ajuns de la Barcelona a ales să joace cu numărul 9 pe spate.

Decizia este una surprinzătoare, având în vedere istoria recentă a acestui număr la gruparea londoneză.

De-a lungul ultimelor sezoane, mai mulți atacanți, majoritatea cu nume sonor, au dezamăgit crunt pe Stamford Bridge după ce au ales să devină "nouari".

Printre cele mai cunoscute exemple în acest sens sunt Radamel Falcao, Romelu Lukaku, Hernan Crespo, Gonzalo Higuain sau Fernando Torres.

De altfel, chiar și antrenorul echipei, Thomas Tuchel, recunoștea că majoritatea fotbaliștilor lui Chelsea se feresc de numărul 9, deoarece îl consideră "blestemat".

"E blestemat, lumea așa îmi zice. Nu e vorba de faptul că îl lăsăm noi liber din motive tactice, sau pentru a-l rezerva unui anumit jucător.

Dar toată lumea care e de mai mult timp la clubul ăsta îmi spune 'Știi, unul a avut numărul 9 și n-a marcat, altul a avut numărul 9 și n-a marcat' și tot așa.

Așa că în momentul acesta nimeni nu vrea să se atingă de el", declara Tuchel vara trecută, conform presei britanice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: