image
Sursa foto: Facebook // Termoelectrica S.A.

Pregătirile pentru perioada rece a anului, în plin proces; Precizările Termoelectrica

Termoelectrica S.A. este în plin proces de pregătire pentru perioada rece a anului. Astfel, în cadrul principalei surse de producere a întreprinderii – Centrala Electrică cu Termoficare (CET), Sursa I, la moment, se raportează un procent de execuție a lucrărilor planificate de peste 75 %.

Concomitent, sunt desfășurate lucrări de pregătire la Centralele Termice (CT Vest, CT Sud, CT Suburbane) acestea fiind executate în proporție de peste 85 %, precum și de pregătire a echipamentelor de furnizare a energiei termice, procentul de execuție fiind de peste 90%.

Lucrările fac parte din Planul de mentenanță și investiții pentru anul 2022 al întreprinderii și au drept scop asigurarea funcționării eficiente a echipamentelor tehnice și a infrastructurii energetice în următorul sezon de termoficare.

Principalele lucrări la CET, Sursa I vizează reparații curente a turbinei, cazanului și generatorului la blocul energetic nr.1. La moment, echipele fiind implicate la reparația capitală a etanșărilor de hidrogen și ajustarea sistemului automat de reglare și protecție a turbinei la blocul energetic nr.1.

În cadrul lucrărilor de reparație capitală a blocului energetic nr. 3 sunt desfășurare lucrările de asamblare finală a cilindrului de presiune medie-joasă și înaltă, reparația capitală a etanșărilor de hidrogen și ajustarea sistemului automat de reglare și protecție a turbinei. Reiterăm faptul că lucrările respective sunt extrem de importante pentru funcționarea eficientă a două blocuri energetice în următorul sezon rece în cadrul sursei de generare CET, Sursa nr I.

Totodată, la CET, Sursa I au fost finalizate lucrările de reparație capitală a cazanelor de apă fierbinte, precum și de diagnosticare, curățare a rezervorului nr. 3 pentru recepționarea păcurii.

Termoelectrica S.A. oferă asigurări că până la începerea sezonului rece, vor fi finalizate toate lucrările necesare pentru buna funcționare a întreprinderii și asigurarea consumatorilor cu agent termic, apă caldă menajeră, calitativă, în regim non-stop.

Noutăţile partenerilor

comentarii: