image
Sursa foto: Profimedia

Mesaj emoţionant al lui Roger Federer, după ce Serena Williams s-a retras: „Te rog, întoarce-te!”

Serena Williams, care va împlini 41 de ani pe 28 septembrie, şi-a încheiat cariera de jucătoare, după ce a fost eliminată de Ajla Tomljanovic în turul 3 de la US Open, scor 5-7, 7-6 (4), 1-6.

Imediat după ce americanca a spus adio tenisului, au început să curgă râuri de mesaje şi reacţii din toată lumea. Unul dintre acestea este cu totul special şi îi aparţine lui Roger Federer.

Elveţianul nu s-a retras încă, deşi are 41 de ani şi a fost măcinat de accidentări în ultimii doi ani. "Maestrul elveţian" a ţinut să-i transmită un mesaj video emoţionat Serenei.

"Salut, Serena, sunt Roger. Vreau să te felicit pentru cariera ta impresionantă. Tu ştii ce ai realizat. Eu ştiu ce ai făcut şi ştiu, la fel ca şi tine, că a fost pur şi simplu uimitor.

Probabil că părăseşti, cu sentimente diverse, acest sport minunat, care ţi-a oferit totul şi chiar mai mult de atât. Îţi doresc ţie, familiei tale şi fanilor tăi tot binele, iar eu sunt unul dintre fanii tăi. Ne va fi dor de tine.

Mă gândesc la ce a fost în 1999, la US Open, când jucai cu Martina Hingis. Am stat treaz până târziu să te văd cum lupţi şi acela a fost debutul unei cariere care s-a dovedit impresionantă.

Noi te vom primi mereu cu braţele deschise şi mereu ne vom bucura să te revedem. Aşa că, te rog, întoarce-te!

Şi acum, bucură-te de acest moment, bucură-te de aceste săptămâni la US Open, Eu mă gândesc la tine, ai parte de tot respectul meu şi îţi doresc tot binele pentru viitor. Ai grijă de tine", a spus Roger Federer.

Serena Williams s-a retras cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, la doar unul distanţă de deţinătoarea recordului, Margaret Court. De altfel, acesta a şi fost ţelul Serenei pe ultimii ani ai carierei, să o egaleze şi chiar să o depăşească.

Serena își încheie activitatea de un sfert de secol, în care a dominat tenisul feminin profesionist, cu o avere estimată de revista Forbes la 260 de milioane de dolari şi este singura sportivă inclusă pe lista celor mai bogate 100 de femei din lume.

Serena Williams este lider detașat în clasamentul all-time al încasărilor doar din tenis, cu aproape 95 de milioane de dolari americani.

Simona Halep este pe 3 în acest top, cu puțin peste 40 de milioane de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: