image
Sursa foto: Facebook // Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii s-a întâlnit cu bicicliștii care au protestat acum câteva zile în centrul capitalei

Vicepremierul Andrei Spânu s-a întâlnit cu un grup de bicicliști după ce zeci de persoane care folosesc acest tip de transport au protestat, la începutul săptămânii, în centrul capitalei, întinși pe asfalt, simulând moartea, în intenția de a atrage atenția autorităților asupra faptului că în ultima perioadă, au loc tot mai multe accidente cu implicarea bicicliștilor.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale precizează că a elaborat o listă în care și-a trecut necesitățile bicicliștilor, care spun că-și doresc să vadă pe drumuri elemente adaptate menite să le faciliteze circulația și să le asigure securitatea.

„După flashmob-ul pe care l-au făcut zilele trecute un grup de biciclişti, ieri, m-am întâlnit cu ei. Cer anumite drepturi justificabile şi îi înțeleg perfect. Ei doresc mai multe politici de promovare a ciclismului, dar şi revizuirea normativelor în infrastructura pentru biciclete, ajustarea normativelor în construcții şi urbanism, crearea rețelelor de drumuri naționale pentru ciclism, proiectarea şi construirea şoselelor cu bandă ciclabilă”, a menționat Andrei Spânu într-o postare pe rețelele de socializare.

Oficialul a precizat că alături de echipa sa de la minister și cea de la Administraţia de Stat a Drumurilor, va lua în calcul organizarea pistelor pentru bicicliști pe drumurile naționale.

„Le-am spus că au susținerea ministerului, de altfel, eu cu echipa de la minister şi Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” vom face ca pe viitor să luăm în calcul organizarea pistelor ciclabile pe drumurile naţionale. Pe termen scurt: în toamna aceasta vom pune în consultare publică Strategia de mobilitate a Republicii Moldova vom impulsiona construirea pe unele drumuri şi piste ciclabile”, a adăugat minsitrul.

Totodată, vicepremierul a dat asigurări că vor fi depuse eforturi pentru a efectua interconectarea Republicii Moldova la rețelele europene de rute pentru bicicliști (EuroVelo).

„Vom depune eforturi pentru interconectarea țării noastre la rețelele europene de rute cicliste - EuroVelo. Odată interconectați la această rețea, vor crește şansele absorbției resurselor financiare pentru dezvoltarea mai multor proiecte pe acest domeniu”, a conchis Spânu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: