image
Sursa foto: Profimedia

Serena Williams a anunțat ce urmează pentru ea, după ce a spus „adio” tenisului

Cea mai mică dintre surorile Williams, care va împlini 41 de ani pe 26 septembrie, anunţase la începutul lunii august că se va retrage în curând din activitate și a dat de înțeles că US Open va fi ultimul său turneu.

În lacrimi, aclamată de cei peste 20.000 de fani din tribune, Serena Williams a anunțat ce urmează pentru ea: îi va dedica mare parte din timp fiicei sale, Olympia (5 ani).

"Sunt pregătită să fiu mamă, să explorez o altă versiune a Serenei. Din punct de vedere tehnic, sunt în continuare super tânără, aşa că vreau să profit de viaţă cât timp pot încă să merg", a declarat Serena Williams finalul jocului cu Ajla Tomljanovic.

"Pentru început vreau să mă odihnesc şi să-mi petrec timpul alături de fiica mea. Am fost cu ea aproape în fiecare zi din viaţa ei. Şi cariera mea a fost greu de gestionat pentru ea. Aşa că va fi frumos să petrec timpul alături de ea şi să facem lucruri pe care nu am reuşit să le facem. Viitorul meu este atât de luminos...

Tenisul a ocupat un asemenea loc în viaţa mea încât nu îmi pot imagina că nu voi rămâne implicată în acest sport. Nu ştiu încă în ce mod. Dar mi-a oferit atât de multe, am trăit atâtea momente incredibile graţie tenisului, încât nu îmi pot imagina viitorul fără tenis. Însă în ce fel? Nu am nici cea mai mică idee", a adăugat Serena Williams.

Meciul dintre Serena Williams şi Ajla Tomljanovic a fost urmărit de 23.859 de spectatori, pe terenul Arthur Ashe, organizatorii anunţând că a fost înregistrat vineri un total record de 72.039 de spectatori la partidele găzduite de arena USTA Billie Jean King National Tennis Center.

În vârstă de 40 de ani, Serena Williams are în palmares 23 de titluri de Grand Slam și se află pe locul 2 în topul sportivelor cu cele mai multe turnee majore câștigate, după Margaret Court (24).

În circuitul WTA, Serena Williams are 73 de titluri și se află pe locul 5 la acest capitol. Lider în clasamentul all-time este Martina Navratilova, cu 167, urmată de Chris Evert – 157, Steffi Graf – 107, și Margaret Court – 92.

În total, Serena Williams a adunat 319 săptămâni în fruntea ierarhiei WTA. Marea campioană americană şi-a încheiat cariera cu un bilanţ de 858 de meciuri câştigate şi 156 pierdute, notează DigiSport.

Serena Williams, de 4 ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a câştigat peste 94 de milioane de dolari în premii la turneele de tenis, mai mulţi bani decât orice altă sportivă din circuit.

Serena își încheie activitatea de 20 de ani în care a dominat tenisul feminin profesionist cu o avere estimată de revista Forbes la 260 de milioane de dolari şi este singura sportivă inclusă pe lista celor mai bogate 100 de femei din lume.

Noutăţile partenerilor

comentarii: