image
Sursa foto: Wikipedia

Un leopard fugar a declanșat un scandal politic în India; 300 de oameni și doi elefanți îl caută

Un leopard a reușit să declanșeze un scandal politic în India. Acesta a scăpat din captivitate, la începutul lunii august, și sperie locuitorii unui oraș din sudul țării. Forțe impresionante au fost mobilizate pentru a prinde animalul, însă de aproape o lună acesta nu poate fi capturat.

Pe 5 august, animalul sălbatic a atacat un muncitor din orașul Belgaum, din nordul statului Karnataka. Bărbatul a fost rănit, dar a supraviețuit atacului.

De atunci, leopardul a fost văzut de câteva ori în jurul unui teren de golf din oraș, declanșând panică în rândul locuitorilor.

Peste 300 de oameni, printre care veterinari și vânători, au fost mobilizați pentru a prinde animalul sălbatic, însă operațiunea a eșuat de fiecare dată. Autoritățile au instalat mai multe camere de supraveghere în jurul terenului de golf pentru a urmări mișcările leopardului. De asemenea, au montat mai multe cuști cu momeli în speranța că îl vor prinde mai ușor.

Un oficial de la Ministerul Pădurilor a precizat pentru BBC că au fost închiriați și doi elefanți pentru a supraveghea zona de la înălțime, o dronă a survolat zona, iar oamenii care au participat la căutăre s-au urcat în cuvele excavatoarelor pentru a se proteja de un eventual atac.

Leopardul a fost identificat de două ori în timpul operațiunii, dar animalul s-a furișat înainte de a putea fi prins, scrie digi24.ro.

Problema leopardului care se plimbă nestingherit prin zonele populate din sudul Indiei a provocat și un scandal politic, opoziția cerându-i demisia ministrului pădurilor, Umesh Katti. Acesta a spus că va renunța la funcția de ministru, dacă asta va duce la capturarea leopardului.

Ecologiștii susțin că operațiunea pe scară largă și mediatizarea cazului ar putea îngreuna procesului de capturare a animalului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: