image
Sursa foto: facebook

Șor, din Israel, pe fundalul unor micuți, bătrâni sărmani, case dărăpănate din RM, îndeamnă moldovenii la protest: „Jdu vas”

Liderul partidului „Șor”, fugarul Ilan Șor, stabilit în Israel, lansează un nou apel prin care îndeamnă oamenii la proteste împotriva actualei guvernări. Chiar dacă nu este în RM acesta anunță simpatizanții că îi așteapta pe pragul Președinției din Chișinău (sic!). „Jdu vas”, le spune Șor. Amintim că acesta este acuzat de escrocherie, spălare de bani, crearea sau conducerea unei organizații criminale, fals în declarații, dar și delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Nu este singurul fals din apelul liderului partidului Șor. Pentru a crea iluzia că ar fi mai aproape de oamenii din Republica Moldova, acesta apare pe fundalul unor micuți și a unor case extrem de sărăcăcioase din Republica Moldova, a unor străzi cu fântâni și a unor pensionari marcați de traiul greu.

„ Ei se tem de proteste ca dracul de tămâie, iar noi nu ne temem de ei, pentru că noi avem adevărul de partea noastră și mai avem dreptul sacru de a ne arăta nemulțumirea în stradă. Protestele sunt singura cale de a le demonstra că noi suntem poporul. Vă aștept vineri, în fața Președinției”, li se adresează Șor moldovenilor în limba rusă, „Ia vas jdu”.

Amintim că Ilan Șor, Marina Tauber, Igor Dodon și alți reprezentanți ai coloanei a cincea din Republica Moldova nu suflă niciun cuvânt despre războiul din Ucraina, principala cauză a inflației, nu au condamnat crimele Rusiei împotriva poporului ucrainean și nu suflă niciun cuvânt despre șantajul energetic al Moscovei.

Dar începând cu luna iunie, aceștia în repetate rânduri au chemat lumea în stradă, cu apeluri la răsturnarea guvernării.

Potrivit procurorilor, pentru organizarea protestului din 19 iunie de către Marina Tauber, au fost cheltuiți peste 3,5 milioane de lei, bani din surse necunoscute.

Noutăţile partenerilor

comentarii: