image
Sursa foto: jurnal.md

„20. Antologie de poezie tânără din Basarabia”, lansată la Chișinău // VIDEO

De Ziua Limbii Române, la terasa Uniunii Scriitorilor din Moldova, au avut loc două lansări de carte. Este vorba despre „20. Antologie de poezie tânără din Basarabia”, selecție și prefață de Lucia Țurcanu, și „Terasa Galbenă” de Arcadie Suceveanu.

Vomului „20. Antologie de poezie tânără din Basarabia” include poeți care au debutat în ultimul deceniu. Cel mai în vârstă este născut în 1972, iar cel mai tânăr - în 2002.

Printre acești poeți se numără: Silvia Goteanschii, Anatol Grosu, Alexandru Cosmescu, Virgil Botnaru, Ion Buzu, Maria Pilchin, Aura Maru, Victor Țvetov, Maria Paula Erizanu, Artur Cojocaru, Artiom Oleacu, Veronica Ștefăneț, Rodica Gotca, Dan Negară, Vitalie Colț, Iulia Iaroslavschi, Cristina Dicusar, Anastasia Palii, Vitalie Șega ș.a.

jurnal.md

Poemele selectate în acest volum reprezintă diversitatea tematică și multitudinea de formule poetice care caracterizează poezia română actuală scrisă la Chișinău.

Antologia ar putea fi o carte de vizită a poeziei tinere din Basarabia, adresată atât publicului larg, cât și traducătorilor interesați de procesul literar contemporan de la Chișinău.

jurnal.md

„20. Antologie de poezie tânără din Basarabia” face parte dintr-un proiect inițiat de Uniunea Scriitorilor din Moldova în 2011 și realizat, în ultimii ani, în parteneriat cu Editura Arc, care constă în editarea anuală a unei culegeri care să reflecte procesul poetic din Basarabia.

jurnal.md

Pe 31 august, Arcadie Suceveanu și-a lansat cartea de poezii „Terasa Galbenă”.

„Se definitivează astfel portretul unui autor cu pecete proprie, pe care o putem recunoaște ușor, dincolo de mulțimea de măști și de ipostaze ale unor „dramatis personae” pe care poemele sale le (re)introduc în scenă”, se arată în recenzia lui Ion Pop la această carte.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: