image
Sursa foto: mec.gov.md

Ministrul Educației, la inaugurarea Bookfest 2022: „Educaţia prin citit trebuie să devină o parte a vieţii copiilor noștri”

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a participat astăzi, 31 august 2022, la deschiderea Salonului Internațional de Carte Bookfest la Chișinău.

Anatolie Topală a felicitat organizatorii pentru contribuția la promovarea cărții românești prin organizarea Salonului Internațional de Carte Bookfest, care a devenit un element indispensabil al vieții culturale din Republica Moldova și România.

Inaugurarea Salonului Internațional de Carte a avut loc în prezenţa a numeroase personalităţi din domeniul culturii, dar şi a oficialilor din Republica Moldova și România. Oaspeții de onoare au fost unanimi în discursurile lor privind importanța evenimentului pentru istoria culturală comună.

Ediția 2022 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerului Culturii din România, Universității de Stat Moldova și de sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova. Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.

Organizarea Salonului Internațional de Carte Bookfest în Republica Moldova se înscrie în strategia Ministerului Educației și Cercetării privind popularizarea cărții și cultivarea abilităților de lectură.

Noutăţile partenerilor

comentarii: