image
Sursa foto: jurnal.md

Un pensionar de 69 de ani, bătut până la moarte; Individul condamnat la 13 ani de detenție

Un bărbat în vârsta de 44 ani, originar din Hâncești, a fost condamnat prin sentința Judecătoriei Chișinău la 13 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Bărbatul este condamnat pentru omorul unui pensionar în vârstă de 69 de ani.

Potrivit probelor administrate în ședința de judecată, procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au demonstrat vinovăția bărbatului în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Bărbatul a fost învinuit că, în noaptea de 7 martie 2019, în timp ce se afla pe teritoriul unor garaje din sectorul Ciocana al capitalei, urmare a unui conflict apărut cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 69 ani, i-a aplicat acestuia multiple lovituri cu mâinile și picioarele pe diferite regiuni ale corpului și ca urmare a leziunilor primite bărbatul a decedat

În vederea asigurării executării pedepsei penale aplicate, în privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, măsură care a fost menținută și de către instanța de judecată până când sentința de condamnare va deveni definitivă.

Procurorii precizează că, în procesul de audiere, persoana condamnată nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii incriminate.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului  în beneficiul părții civile a sumei de 120 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: