image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ședința la Curtea de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul avocaților lui Igor Dodon, amânată

Curtea de Apel Chișinău urma să examineze astăzi demersul avocaților fostului președinte Igor Dodon privind anularea măsurii de arest preventiv la domiciliu. Ședința a fost amânată la solicitarea avocaților pentru ziua de luni, 29 august.

În cadrul ședinței de judecată, apărătorii fostului șef de stat au solicitat termen pentru a lua cunoștință cu recursul acuzării, și au invocat că pleacă în concediu de odihnă pentru câteva zile.

În contextul examinării acestui demers al apărării, procurorul de caz a insistat pe continuarea examinării recursului în ședința de astăzi, menționând că pentru a oferi posibilitatea părții apărării să ia cunoștință cu recursul formulat, este suficient și o oră.

Magistrații care examinează recursurile au decis să admită solicitarea avocaților și au amânat examinarea pentru luni, 29 august 2022, începând cu ora 13.00.

Amintim că, prin încheierea magistraților Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana din 18 august 2022, s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile, în privința lui Igor Dodon.

Procurorul de caz a contestat cu recurs decizia primei instanțe considerând că partea dispozitivă a deciziei nu corespundea motivării expuse în partea descriptivă de către judecătorul de instrucție. Prin urmare, procurorul de caz, a solicitat magistraților de la apel prin recursul formulat de a aduce în concordanță partea dispozitivă cu cea motivatorie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: