image
Sursa foto: Jurnal.md

Numărul operațiilor gratuite pentru tratamentul accidentului vascular cerebral s-a dublat

Numărul persoanelor care au realizat gratuit în prima jumătate a anului 2022 intervenții chirurgicale pentru tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC) s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut.

42 de pacienți au avut acces la operații minim-invazive acoperite de asigurarea obligatorie de asistență medicală. Intervențiile chirurgicale au fost realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație în cadrul programului special „Tratamentul intervențional în AVC ischemic acut”.

Compania Națională de Asigurări în Medicină menționează că a alocat pentru intervențiile chirurgicale aproape patru milioane de lei, dintre care peste trei milioane reprezintă valoarea consumabilelor costisitoare – dispozitive medicale performante, folosite în tratamentul intervențional al AVC.

Operațiile minim-invazive au fost efectuate în două instituții medico-sanitare publice republicane contractate de CNAM, dintre care Institutul de Medicină Urgentă și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

În anul 2022, pentru intervenţiile chirurgicale AVC sunt planificați 7,7 milioane de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: