image
Sursa foto: Jurnal.md

Natalia Gavrilița, de Ziua Independenței Ucrainei: „Le dorim pace și să revină cât mai curând la reconstrucția țării”

E inimaginabil de greu să sărbătorești Ziua Independenței în timp ce orașele sunt atacate cu rachete. Unica urare în aceste condiții e cea de pace. Le dorim vecinilor ca acest calvar să se termine și să revină cât mai rapid la reconstrucția țării și la viața pașnică. Este mesajul premierului Natalia Gavrilița, adresat poporului ucrainean cu prilejul Zilei Independenței.

Premierul a menționat că azi se împlinesc 6 luni de când Ucraina este victima unui război violent, care generează zilnic pierderi de vieți omenești, distrugeri enorme și costuri catastrofale pentru milioane de familii din Ucraina. Și în același timp azi e Ziua Independenței Ucrainei, o țară alături de care în aceste momente sunt gândurile și rugăciunile a miliarde de oameni.

„Pentru țara noastră acest război aduce cheltuieli și riscuri enorme. Oamenii noștri aud sunetele bombelor, adăpostesc refugiați, privesc zilnic la știri imaginile războiului și urmărim, alături de întreaga umanitate cum au loc lupte și bombardamente în statul vecin.

Suntem supuși unor presiuni mărite în ceea ce ține aprovizionarea cu produse de import, organizarea exporturilor, tentative de a destabiliza situația internă, de a manipula și tensiona cetățenii prin intermediul multiplelor știri false și informații propagandistice. Suntem vigilenți în continuare și la nivel de Guvern, facem tot posibilul să asigurăm securitatea țării, să ne asigurăm că facem față la fiecare provocare”, a spus Natalia Gavriliță.

În context, premierul a felicitat cetățenii ucraineni cu prilejul Zilei Independenței.

„E greu în așa momente să feliciți Ucraina, pentru că nu îmi imaginez cum e să treci prin așa o sărbătoare în timp ce orașele sunt atacate cu rachete și cred că unica felicitare acceptabilă este urarea de pace.

Le dorim vecinilor noștri ucraineni ca acest calvar să se termine și să revină cât mai rapid la reconstrucția țării și la viața pașnică”, a mai spus premierul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: