image
Sursa foto: AP

Papa Francisc: „Războiul este o nebunie”; Ce spune despre asasinarea Dariei Dughina

La şase luni de când Rusia a invadat Ucraina, Papa Francisc a venit cu un apel să „se evite riscul unui dezastru nuclear”, denunţând încă o dată „nebunia războiului”. Totodată, acesta a vorbit și despre moartea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin.

La audiența generală săptămânală de la Vatican, Papa Francisc a declarat că poporul ucrainean suferă ororile războiului, care se petrece pe teritoriul Ucrainei de fix 6 luni.

„Sper că se vor întreprinde acțiuni concrete pentru a se pune capăt războiului şi a se evita riscul unui dezastru nuclear la Zaporojie. Mă gândesc la toată această cruzime, la toţi nevinovaţii care plătesc nebunia tuturor părţilor, pentru că războiul este o nebunie. Îi port pe toţi prizonierii în inima mea, în special pe cei care sunt într-o stare fragilă, şi chem autorităţile responsabile să întreprindă acțiunile necesare pentru eliberarea lor. Mă gândesc la copii. Atâţia morţi şi atâţia refugiaţi. Atâţia răniţi. Atâţia copii ucraineni şi ruşi au rămas orfani. Orfanii nu au naţionalitate: au pierdut un tată sau o mamă, fie că sunt ruşi sau ucraineni”, a mai adăugat episcopul, scrie Agerpres.

Pe cei care fac profit de pe urma războiului Papa Francisc i-a numit „delicvenţi care asasinează umanitatea”.

În discursul său, suveranul pontif a făcut referire și la asasinarea Dariei Dughina, jurnalistă şi politologă în vârstă de 29 ani, fiica ultranaţionalistului rus Aleksandr Dughin.

„Mă gândesc la această tânără femeie nefericită care a murit din cauza unei bombe puse sub scaunul maşinii sale la Moscova”, a spus suveranul pontif.

Papa Francisc a mai condamnat anterior invazia armatei rusești asupra Ucrainei, caracterizând forțele armate ale Kremlinului ca fiind brutale și crunte. În schimb, i-a lăudat pe ucraineni pentru curajul de care dau dovadă în acest război.

Noutăţile partenerilor

comentarii: