image
Sursa foto: Jurnal.md

Marina Tauber rămâne în Penitenciarul nr. 13; Curtea de Apel a respins recursul avocaților

Deputata partidului „Șor”, Marina Tauber, rămâne în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din capitală, după ce judecătorii Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților lui deputatei.

Astfel, magistrații mențin fără modificări încheierea hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 16 august, potrivit căreia Tauber urmează să se afle în arest preventiv pentru 30 de zile la Penitenciarul nr. 13. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către procurora responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Amintim că pe 16 august, judecătorii au decis să prelungească măsura de arest preventiv executată în Penitenciarul nr. 13, cu încă 30 de zile în privința Marinei Tauber, după o ședință care a durat peste patru ore și care s-a desfășurat cu ușile închise. Tot atunci, imediat după încheierea ședinței și pronunțarea hotărârii, deputata Partidului „Șor” a declarat că este nevinovată și că nu există vreo probă în dosar în baza căreia ar putea fi trasă la răspundere.

Anterior, Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a Marinei Tauber pe 21 iulie, după ce procurorul general interimar, Dumitru Robu, a solicitat în plenul Parlamentului acest lucru. În aceeași zi, Tauber a fost reținută, iar în privința acesteia a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului financiar al Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” de către un grup criminal organizat.

Două zile mai târziu, pe 23 iulie, instanța de judecată a acceptat cererea înaintată de procurorul anticorupție care se ocupă de caz, Mihail Ivanov, și s-a pronunțat în favoarea plasării deputatei partidului „Șor”, Marina Tauber, în izolator pentru 30 de zile.

Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: