image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

O mamă din Ucraina, despre primele explozii: „Mâinile îmi tremurau. Să fug? Ce lucruri să iau? Să ascund copiii în baie?”

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit noi imagini video cu mărturiile unei mame din Ucraina, care relatează despre primele zile de război, care au determinat-o să se refugieze cu copiii în Republica Moldova. Relatările au loc în cadrul unei campanii care are drept scop informarea cetățenilor despre ororile din țara vecină și sporirea solidarității cu refugiații ucraineni.

Tânăra mamă, refugiată din Ucraina în Republica Moldova, povestește că în dimineața zilei de 24 februarie a fost trezită de sunetul exploziilor. A intrat în salon și aici și-a văzut soțul speriat care stătea și număra bombele care cădeau însoțite de explozii.

„Copiii plângeau, noi strigam, doar bărbații și-au păstrat calmul. Îmi tremurau mâinile, corpul. Trebuia să gătesc ceva de mâncare, dar nu puteam să mă gândesc la nimic, nu știi de ce să te agați. Să fugi, să iei mâncare cu tine, să iei lucruri, să ascunzi copiii în baie?... Ne-am temut să mai stăm acolo. Am fost nevoiți, printre împușcături, prin posturile militare, ne-au spus că putem încă să ne evacuăm, să plecăm. Pentru noi era important să trecem hotarul”, mărturisește refugiata.

Femeia din Ucraina a ales prima adresă pe care a gasit-o pe internet și s-a cazat împreună cu familia sa în casa unor moldoveni. „Noi eram șocați, când am ajuns aici, ne-au cazat, ne-au oferit lucruri necesare, fiecare ne ajuta cu ce putea…”, povestește refugiata. Aceasta este recunoscătoare cetățenilor din Republica Moldova pentru toată grija și suportul de care au dat dovadă și le mulțumește din suflet pentru tot ce fac.

Campania este realizată de către Ministerul Afacerilor Interne.

Noutăţile partenerilor

comentarii: