image
Sursa foto: businessupdate.live

Naftogaz din Ucraina intră în incapacitate de plată pe fondul unui nou efort de revizuire a datoriilor

Naftogaz din Ucraina a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată de la începutul invaziei rusești, după ce compania energetică de stat a declarat că nu va efectua plăți pentru obligațiunile internaționale înainte de expirarea de ieri a unei perioade de grație.

Pe 26 iulie, gigantul gazelor de stat Naftogaz a ratat termenul limită de a plăti 335 de milioane de dolari în principal și dobânzi, precum și o tranșă separată de dobândă de 45 de milioane de euro pentru o altă obligațiune, după ce creditorii au refuzat să amâne plățile obligațiunilor cu doi ani.

Neplata obligațiunilor privează Naftogaz de accesul la piața internațională de capital, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Reuters și Aleph News.

Guvernul de la Kiev va trebui să-și asume acum responsabilitatea pentru a strânge fondurile necesare importului de gaze naturale pentru următorul sezon de încălzire.

Separat, Kievul a declarat că a solicitat deținătorilor de obligațiuni în valoare de 1,5 miliarde de dolari de la agențiile de stat Ukravtodor și Ukrenergo să amâne, de asemenea, plățile timp de doi ani. ,,Ne așteptăm ca creditorii să susțină apelul Ucrainei” , a scris premierul Denys Shmyhal despre propunere pe Telegram.

,,În contextul provocărilor fără precedent de astăzi, această politică se va aplica tuturor angajamentelor noastre” .

Noutăţile partenerilor

comentarii: