image
Sursa foto: Profimedia

Se cere închisoarea pentru Neymar și o amendă imensă, la fel ca la Ronaldo. Va fi judecat pe 17 octombrie, la Barcelona

Neymar nu are deloc o vară liniştită. Conform cotidianului El Pais, vedeta braziliană a aflat că va compărea pe 17 octombrie în faţa instanţei din Barcelona, într-un dosar în care spaniolii cer între 2 şi 10 ani de închisoare şi o pedeapsă financiară între 10 şi 150 de milioane de euro.

Speţa este legată de transferul lui Ney la Barcelona, petrecut în 2013, în urma căruia autoritatea fiscală spaniolă consideră că s-a făcut o evaziune fiscală de 8,4 milioane de euro.

Iar dacă luăm în calcul că toţi cei trimişi în judecată pentru cazuri similare, în frunte cu Messi şi Ronaldo, au pierdut, este important de văzut ce se va întâmpla cu Neymar jr. Pedepsele cerute de acuzare sunt doi ani de închisoare şi 10 milioane de euro despăgubiri. Messi a fost condamnat la 21 de luni înschisoare, cu suspendare, iar Ronaldo la 24 de luni de condamnare, tot cu suspendare.

Atacantul pentru care Barcelona s-a luptat fără succes doi ani să-l readucă în Catalonia, chiar dacă a fugit de la club, nu mai este dorit acum la PSG. Însă numele său este mult prea puternic pentru a-l trata ca pe un oarecare, mai ales după ce brazilianul şi-a activat singur clauza de prelungire pe doi ani, până în 2027!

Compania braziliană DIS, care pretinde că deţinea 40 la sută din drepturile federative asupra jucătorului în urmă cu 9 ani, a devenit parte în proces cu solicitarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani şi despăgubiri de 150 de milioane de euro!

Pe lângă Neymar, în proces sunt acuzați și ambii părinți ai acestuia, doi foști președinți ai Barcelonei, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, un fost manager al lui Santos și clubul Barcelona.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: