image
Sursa foto: jurnal.md

Un șofer din R. Moldova documentat de poliția română pentru deținerea unui permis fals; A achitat 700 de euro pentru acesta

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat originar din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, pentru care a plătit suma de 700 de euro.

La 25 iulie, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de călătorie și un permis de conducere, valabil pentru categoriile B,C,D,BE,CE,DE, cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui act autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a procurat documentul prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 700 de euro.

Poliţiştii de frontieră au inițiat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Noutăţile partenerilor

comentarii: