image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Ce cred chișinăuienii despre închiderea parcurilor din capitală pe timp de noapte // VIDEO

Restricționarea accesului în parcurile din capitală pe timp de noapte nu va rezolva problema vandalizării, iar autoritățile ar trebui să lupte cu infracționalitatea fără a afecta dreptul tuturor cetățenilor. Așa au reacționat locuitorii din Chișinău la intenția autorităților municipale de a restricționa accesul în parcuri pe timp de noapte. Alții spun că această măsură ar presupune cheltuieli inutile. Totuși, sunt și din acei care salută inițiativa.

Deocamdată nu este clar dacă interdicția ar viza toate parcurile din capitală și nici cum ar putea fi aplicată ea la modul practic.

Potrivit ultimei inițiative din partea întreprinderii „Spații Verzi”, accesul în parcurile din capitală pe timp de noapte urmează să fie permis doar pompierilor, ambulanței și mașinilor de la Spații Verzi.

Responsabilii susțin că în curând vor plasa panouri informative privind reguli de comportament. Pentru ca propunerea de închidere a parcurilor pe timp de noapte să intre în vigoare este nevoie de elaborarea unui nou regulament de funcţionare. În Chişinău sunt patru grădini publice, șase parcuri şi 11 păduri amenajate în formă de parcuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: