image
Sursa foto: jurnal.md

Banca Mondială alocă 55 de milioane de dolari pentru dezvoltarea agriculturii din Republica Moldova

Banca Mondială va investi 55 milioane de dolari în dezvoltarea domeniului agricol al Republicii Moldova. Una dintre priorități este extinderea suprafețelor irigate. Autoritățile de la Chișinău anunță că în cadrul negocierilor finale cu reprezentanții Băncii Mondiale au fost stabilite principalele direcții de finanțare.

Potrivit ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, proiectul prevede reabilitarea infrastructurii primare și secundare de irigații, extinderea suprafețelor agricole irigate, modernizarea sistemului de siguranță al alimentelor, crearea registrului fermierilor și dezvoltarea lanțurilor valorice din Republica Moldova.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este în proces continuu de identificare a instrumentelor de consolidare a rezilienței Republicii Moldova la vulnerabilitățile climatice. Temperaturile înalte și lipsa resurselor de apă sunt principala problemă. Rezistența la schimbările climatice poate fi sporită prin modernizarea agriculturii”, a menționat Bolea.

Ministerul Agriculturii speră că investițiile efectuate în noul proiect să fie durabile. Valoarea estimativă a proiectului este de 55 milioane dolari. Finanțarea din partea Băncii Mondiale are drept scop sporirea competitivității și diversificării piețelor de desfacere.

Noutăţile partenerilor

comentarii: