image
Sursa foto: AP

Putin, în Iran după drone: Umil, șchiop, cu o mână inertă, lăsat să aștepte // VIDEO

Imaginile cu liderul de la Kremlin, șchiopătând, cu o mână practic inertă și lăsat să-l aștepte umil pe președintele turc la întrevederea de la Teheran au devenit virale pe internet.

Președintele rus, Vladimir Putin, a mers ieri la Teheran, în prima vizită în afara granițelor fostei Uniuni Sovietice de la începutul războiului din Ucraina. Izolat de occidentali din cauza invaziei în Ucraina, liderul de la Kremlin a plecat la Iran pentru un summit tripartit cu omologul său local Ebrahim Raisi şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan.

Unul dintre subiectele întrevederii este reluarea exporturilor de cereale ucrainene, Turcia, ca ţară membră NATO, încearcând să joace un rol de mediator în această chestiune. O altă miză a deplasării lui Putin la Teheran este, potrivit SUA intenţia Moscovei de a achiziţiona sute de drone iraniene. Dacă Teheranul a negat această informaţie, Moscova nu a făcut niciun comentariu.

Ajuns la Teheran, la coborârea din avion, Putin a fost văzut șchiopătând și cu o mână fără vlagă, imaginile făcând înconjurul lumii.

jurnal.md

Mai mult, Putin a fost lăsat să-l aștepte pe Erdogan clipe în șir, simțindu-se vizibil inconfortabil, mutându-se de pe un picior pe altul.

A fost un moment neobișnuit pentru liderul rus, cunoscut pentru faptul că îi lasă intenționat pe liderii mondiali să îl aștepte înainte de discuțiile programate.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: