image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

O nouă donație din partea UE: Chișinăul a a recepționat un lot de recirculatoare bactericide pentru transportul public

Uniunea Europeană susține modernizarea sistemului de transport public al municipiului Chișinău prin dotarea troleibuzelor și autobuzelor cu echipament de protecție a sănătății pe timp de pandemie.

Călătorii transportului public din Chișinău vor beneficia de servicii de transport urban mai sigure cu suportul Uniunii Europene, în urma instalării utilajului bactericid achiziționat în cadrul proiectului UE „MOVE IT like Lublin” - inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău

Astăzi, 18 iulie, a avut loc evenimentul de donație a primului lot de recirculatoare bactericide, achiziționate  de Uniunea Europeană prin intermediul acestui proiect implementat de Primăria municipiului Chișinău.

Acțiunea de echipare a unităților de transport public cu primele 30 de unități de echipament inovativ, vine ca răspuns la provocările de sănătate publică, în contextul pandemic și reprezintă una dintre măsurile de siguranță sanitară în transportul public, recomandată de experți, în baza analizei celor mai bune practici internaționale de combatere a răspîndirii virusului Covid și a altor afecțiuni contagioase.

În vederea asigurării securității și sănătății locuitorilor capitalei, până în luna septembrie 2022, Uniunea Europeană va oferi în total circa 680 de recirculatoare bactericide, în valoare totală de circa 81.000 euro, ce vor acoperi un număr de peste 340 de autobuze și troleibuze.

Uniunea Europeană este alături de cetățenii Republicii Moldova, iar locuitorii capitalei, la fel, se enumără printre cei ale căror standarde de viață și confort ne propunem să le îmbunătățim. Din acest considerent, Proiectul „MOVE IT like Lublin” reprezintă o inițiativă de importanță majoră pentru municipiul Chișinău, iar această acțiune realizată în spiritul Echipei Europa asigură implementarea celor mai bune practici în domeniul mobilității urbane și transformării sistemului de transport public, în unul mult mai sigur pentru sănătatea oamenilor, eficient, durabil și prietenos cu mediul ambiant. Odată ce avansează implementarea acestui proiect, sunt sigur că rezultatele înregistrate și cele preconizate vor contribui semnificativ la dezvoltarea unui transport public modern și european”, a declarat E.S. Jānis Mažeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 3.500.000 euro, dintre care 3.325.000 euro este contribuția Uniunii Europene în formă de grant, iar 175.000 euro sunt alocați de către Primăria municipiului Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: