image
Sursa foto: jurnal.md

Zilele Filmului German la Chișinău se vor desfășura în perioada 19-21 iulie

Patru filme artistice și unul documentar vor putea fi văzute în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la Zilele Filmului German la Chişinău. Evenimentul va avea loc între 19 şi 21 iulie, la Cineplex Patria Loteanu.

Organizatorii evenimentului sunt Goethe – Zentrum Chișinău și Goethe-Institut București.

„Ca și în cadrul edițiilor anterioare, predilecție s-a acordat filmelor germane de producție recentă și care s-au bucurat atât de aprecierea publicului, cât și de cea a juriilor de specialitate, fiind premiate și la nivel internațional. Astfel că timp de trei zile vă vom prezenta pelicule de mare succes ale regizorilor germani precum Caroline Link, Maren Ade, Sebastian Heinzel, Christian Petzold sau Til Schweiger”, a menționat Goethe-Zentrum Chișinău.

Deschiderea festivalului are loc marţi, 19 iulie, ora 18.00, cu filmul „Capul plin de miere” de Til Schweiger. Miercuri, 20 iulie, la ora 16.00 va fi difuzat filmul „Când Hitler a furat iepurele roz” de Caroline Link și la ora 18.00 va fi prezentat filmul „Tranzit” de Christian Petzold cu Paula Beer și Franz Rogowski. Joi, 21 iulie, la ora 16.00 va putea fi vizionat filmul documentar „Războiul din mine” de Sebastian Heinzel, iar la ora 18.00 va fi difuzat filmul „Toni Erdmann” de Maren Ade. Filmele vor fi proiectate în limba germană cu subtitrare în limba română.

Noutăţile partenerilor

comentarii: