image
Sursa foto: Profimedia

Cât ar putea ajunge să le plătească Roman Abramovich avocaților pentru a-și recupera avioanele confiscate de americani

Roman Abramovich (55 de ani), omul de afaceri rus care a vândut clubul Chelsea luna trecută, ca urmare a sancțiunilor din partea guvernului Marii Britanii, are probleme legale și cu americanii.

La începutul lui iunie, două avioane deținute de magnatul rus au fost confiscate de către Ministerul american al Justiției, deoarece au zburat fără permisiune deasupra teritoriului Rusiei, asta după ce americanii au impus mai multe măsuri legate de exporturi.

Conform presei rusești, Abramovich dorește acum să își recupereze cele două aeronave, estimate la aproape jumătate de miliard de euro (n.r. Boeing 787 Dreamliner și Gulfstream G650ER).

Fostul patron al lui Chelsea va colabora cu firma de avocatură Kobre & Kim în procesul pe care îl va deschide pentru a-și recupera cele două avioane pe care le-ar fi folosit în martie, când a participat la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Aceeași sursă menționează că Abramovich ar putea ajunge să le plătească un onorariu de aproape 1.900 de euro pe oră celor doi avocați celebri Michael Kim și Michael Sherwin.

Suma se apropie de un record absolut în Statele Unite ale Americii. Firma care a solicitat cel mai mare onorariu de până acum este Latham & Watkins, cu aproape 2.000 de euro pe oră.

Din cauza sancțiunilor impuse după ce armata rusă a început invazia Ucrainei, Abramovich, a fost nevoit să-și mute de urgență cele două super yachturi într-un port din Turcia.

Între timp, Bermuna (insule ce aparțin Marii Britanii) intenționează să-și retragă steagul sub care ambarcațiunile de lux sunt înregistrate, așa că ele nu vor mai putea naviga.

Pe lângă asta, tot din cauza sancțiunilor, firmele care se ocupă de mentenanță refuză să mai facă această activitate, așa că vasele nu vor mai putea fi nici măcar alimentate, iar personalul lor refuză să mai lucreze din cauza neplății.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: