image
Sursa foto: jurnal.md

Numărul de cazuri Covid în municipiul Chișinău este în creștere; „Avem același val Omicron, ar trebui să fim în Cod galben”

Numărul bolnavilor de Covid în municipiul Chișinău înregistrează o nouă creștere. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gâlcă, în cadrul ședinței serviciilor primăriei.

„În Chișinău avem o situație epidemiologică care prezintă un risc sporit de infecție Covid, avem o dinamică în creștere. Conform incidenței ar trebuie să fim în Cod galben. Pentru pacienți avem deja activat Spitalul de boli contagioase pentru copii, unde avem 91 de copii infectați sau suspecți”, a spus Boris Gâlcă.

Șeful Direcției a mai adăugat că a fost reactivată și o secție în cadrul Maternității municipale nr.2, care la fel are 21 de paciente gravide infectate cu Covid.

„Avem același val Omicron care este foarte contagios, în special pentru copii, dar nu provoacă forme grave. Readuc în atenția publicului necesitatea de vaccinare, inclusiv cu cea de a treia doză. Doar așa vom fi protejați de o eventuală agravare a infecției”, a spus Boris Gâlcă.

Autoritățile municipale sunt pregătite să actveze, la necesitate, încă o secție pentru copii la spitalul municipal „Valentin Ignatenco”. Totodată, toate spitalele au fost dotate cu necesarul de medicamente și consumabile pentru tratamentul Covid.

„Nu avem acum temei de a reintroduce careva restricții, dar atenționez persoanele care pleacă peste hotare la odihnă că multe țări le-au reintrodus și deja depinde de noi, cât de bine ne vom proteja pentru a nu fi necesare noi restricții”, a conchis șeful Direcției sănătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: