image
Sursa foto: ANSA

ANSA a dispus retragerea unui lot de pepeni galbeni importați de pe piață; Ce au depistat inspectorii

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că a depistat un lot de pepene galben de import, în mărime de 2416 kg, cu depășirea nivelului admisibil al conținutului de nitrați.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure și inofensive, s-a dispus, retragerea de urgență a pepenilor galbeni plasați pe piață și interzicerea comercializării acestora.

Odată cu apariția fructelor și legumelor de sezon, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că își intensifică controalele.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor pe care le comercializează și anume: analiza unui laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la telefon: 0(22) 26 46 43 sau la linia verde 0 800 800 33.

Noutăţile partenerilor

comentarii: