image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, anunțat în căutare internațională de Interpol pentru arest și extrădare

Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, a devenit vizibil în baza de date a persoanelor căutate internațional a OIPC Interpol, acesta figurând în căutare pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare.

Informația a fost confirmată de Procuratura Generală și de Inspectoratul General al Poliției, al MAI.

„Conform informației din baza de date a Interpol, se confirmă faptul că Vladimir Andronachi este anunțat în căutare internațională pentru a fi arestat și extradat în Republica Moldova”, a precizat pentru Jurnal.md procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

Totodată, PG precizează că există două mandate de arestare și că Procuratura a dispus anunțarea în căutare a ex-deputatului vizat în cadrul a două cauze penale - „Frauda bancară” și „Metalferos”.

„Pe care anume dintre aceste două cauze penale este anunțat în căutare vom putea informa numai după primirea confirmării oficiale de la Interpol”, a menționat Cherpec.

Amintim că, pe 23 septembrie 2021, Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, în baza solicitării Centrului Național Anticorupție, a transmis în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol, solicitarea de a-l anunța în căutare internațională pentru arest si extrădare pe Andronachi Vladimir, conform mandatului judecătoresc din 21 septembrie 2021, emis de judecătoria Ciocana mun. Chișinău.

Noutăţile partenerilor

comentarii: