image
Sursa foto: jurnal.md

Un tânăr cu dublă cetățenie s-a prezentat cu două permise de conducere falsificate la hotar

Poliția de frontieră a înregistrat un cetățean străin care s-a prezentat cu două acte false la hotar. Cazul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de 29 iunie, curent, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Pentru autorizarea intrării în Republica Moldova la pista de control s-a prezentat un șofer cu dublă cetățenie: portugheză și israeliană. Acesta se deplasa din Portugalia spre Ucraina. Bărbatul în vârstă de 28 de ani s-a legitimat în baza a două permise de conducere, unul pretins a fi eliberat de autoritatea competentă din Ucraina, iar cel de-al doilea - nerecunoscut de niciun stat. Supuse verificărilor, actele s-au dovedit a fi falsificate. Permisului de conducere ucrainean îi lipseau mai multe elemente de protecție. 

Audiat, șoferul a declarat că era stabilit cu traiul în Ucraina, dar odată cu declanșarea războiului a trebuit să părăsească țara. Astfel, și-a perfectat permisul de conducere ucrainean prin intermediul unor voluntari în baza unui act autentic, dar care era expirat. Despre celălalt permis nu a comunicat nimic.

Polițiștii de frontieră au ridicat ambele documente pentru a fi transmise către laboratorul criminalistic pentru expertiză. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

Străinul și-a continuat drumul în calitate de pasager.

Noutăţile partenerilor

comentarii: