image
Sursa foto: Adevărul.ro

Șefa Parchetului European și spaima corupților români, Laura Codruța Kövesi, vine în vizită la Chișinău

Procurora-șefă a Parchetului European, renumită pentru lupta acerbă pe care a purtat-o cu fenomenul corupției în România, Laura Codruta Kövesi, va efectua o vizită de lucru la Chișinău în luna următoare. Aceasta ar urma să aibă întrevederi cu mai mulți reprezentanți ai conducerii de vârf ai țării și funcționari din domeniul justiției. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Laura Codruța Kövesi urmează să se afle la Chișinău în perioada 11-14 iulie a anului curent, timp în care vor fi planificate vizite cu persoane cheie din justiția moldovenească și cu înalți reprezentanți ai conducerii Republicii Moldova.

Anterior, la începutul lunii ianuarie a acestui an, președinta Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European și fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România.

Laura Codruța Kövesi este fosta procuroră-șefă al Direcției Naționale Anticorupție a României (DNA), funcție pe care a deținut-o din 2013 până în 9 iulie 2018. Anterior, între 2006 și 2012 Laura Kövesi a fost procuror general al României pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Kövesi a fost prima femeie în funcția de șefă DNA și cel mai tânăr procuror general din istoria României. În octombrie 2019, Laura Kövesi a fost confirmată de Parlamentul European și de Consiliu drept primul procuror-șef european pentru a conduce Parchetul European (EPPO).

Noutăţile partenerilor

comentarii: