image
Sursa foto: Profimedia

STUDIU: Izolarea socială afectează sănătatea și crește riscul de demență cu 26%

Izolarea socială a oamenilor provoacă efecte majore asupra sănătății. Asta o spune un studiu amplu efectuat pe aproape 500.000 de oameni, condus de experții de la Universitatea Cambridge. Rezultatele au arătat că pentru cei care se izolează, riscul să sufere de demență și stres cronic, crește cu 26%.

„În felul ăsta ne menținem într-o stare de stimulare a gândirii, a mecanismelor psihice complexe și după cum se știe , conexiunea umană contribuie o stare de bine. Amplifică starea de bine și previne anumite afecțiuni, anumite tulburări psihice care țin de strees, fde depresie și așa mai departe”, a declarat Răzvan Zaharia, psiholog.

Radu Leca, psiholog, îți spune care sunt activitățile cele mai benefice pentru sănătatea noastră psihică, dar și emoțională.

„Avem de ales oricând între teatru și stand-up comedy, ofertele sunt extrem de largi, avem de ales între excursie de o zi la mare sau la munte, o excursie de două zile sau un city break. Oricând ne putem lua un al doilea job, nu pentru bani, pentru interacțiune. Putem deveni voluntari sunt foarte multe asociații și fundații care prețuiesc ajutorul nostru și noi vom avea ocazia să facem doar bine, ferindu-ne de izolarea socială”, a spus Radu Leca, psiholog.

Noutăţile partenerilor

comentarii: