image
Sursa foto: brusselstimes.com

Tornadă devastatoare în sud-vestul Olandei; Cel puțin o persoană a decedat

O tornadă a ucis astăzi cel puţin o persoană şi a rănit alte 10 în oraşul de coastă Zierikzee din sud-vestul Olandei, au anunţat serviciile de urgenţă.

Fenomenul meteo rar a smuls acoperişurile a patru case şi a provocat prăbuşirea faţadei unei locuinţe, potrivit autorităţilor din provincia Zeeland, informează AFP, citat de Agerpres.

„Din nefericire, tornada s-a soldat cu un mort, iar primele elemente indică că alte circa zece persoane sunt rănite”, se arată într-un comunicat al aceleiaşi surse, adăugând că „serviciile de urgenţă încă evaluează impactul” tornadei.

„Pagubele sunt considerabile pe mai multe străzi din Zierikzee. Pe lângă ţiglele şi copacii căzuţi, acoperişurile a patru case au fost smulse”, au precizat autorităţile.

Ţiglele au fost smulse în principal de pe acoperişul unei biserici, a indicat televiziunea publică NOS.

Serviciile de urgenţă au făcut apel la populaţie să nu se apropie de zonă pentru a nu îngreuna munca poliţiei şi a pompierilor şi din cauza ţiglelor şi crengilor care ar putea cădea.

Ţările de Jos se confruntă cu mai multe tornade în fiecare an, însă ultima tornadă mortală din această ţară a avut loc în 1992, potrivit NOS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: