image
Sursa foto: Profimedia Images

Prima declarație a Kremlinului despre cei doi americani capturați în Ucraina: „Trebuie să răspundă pentru crimele comise”

Cei doi americani capturați în Ucraina i-au „pus în pericol” pe soldații ruși și trebuie „să răspundă pentru aceste crime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru postul american NBC News, potrivit The Moscow Times.

„Sunt mercenari și au fost implicați în activități ilegale pe teritoriul Ucrainei. Au tras cu arma și au bombardat soldații noștri. Le-au pus viețile în pericol”, a declarat Dmitri Peskov la NBC.

Este prima oară când Kremlinul face declarații despre cei doi americani capturați în Ucraina, Alexander Drueke și Andy Huynh, ambii veterani cu experiență militară.

„Trebuie să răspundă pentru crimele pe care le-au comis”, a mai afirmat Peskov.

„Aceste crime trebuie investigate.”

Întrebat ce crime au comis cei doi, Peskov a recunoscut că delictele lor nu au fost stabilite încă, dar a spus că lor nu li se aplică regulile Convenției de la Viena pentru prizonierii de război.

„Nu fac parte din armata Ucrainei, deci nu li aplică Convenția de la Geneva”, a arătat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Cât despre posibilitatea de a fi condamnați la moarte, Peskov a spus: „Depinde de investigație”.

Potrivit The Washington Post, Alexander Drueke, 39 de ani, și Andy Tai Huynh, 27 de ani, ambii din Alabama, au plecat pe 8 iunie într-o misiune periculoasă pe Frontul de Est din Ucraina și de atunci nu se mai știe nimic despre ei. Drueke este un veteran al Armatei SUA, iar Huynh a fost încadrat în US Navy.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat, la rândul său, că nu poate confirma dispariția celor doi americani, dar a precizat: „Dacă este adevărat, vom face tot ce putem pentru a-i aduce în siguranță acasă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: