image
Sursa foto: Profimedia

China a descoperit urme de apă pe Lună din două surse diferite

Oamenii de știință chinezi au identificat urme de apă pe Lună. Acest lucru a fost relatat vineri de presa de stat CGTN, care a precizat că au reușit să determine cel puțin două surse: apa adusă de vânturile solare și o alta autohtonă de pe Lună, anunță EFE citat de 20Minutos.

Experții s-au bazat pe informațiile obținute din eșantioanele lunare și pe imaginile colectate de misiunea Chang’e 5 și și-au publicat concluziile în revista științifică Nature Communications.

Regiunea în care a aterizat misiunea Chang’e 5 conținea minerale de apatit care prezentau urme naturale de hidroxil, care, format dintr-un atom de hidrogen și unul de oxigen, este principalul ingredient al apei.

Apatitele colectate de Chang’e 5 au mai puține urme de cristale, pe care experții le asociază cu vânturile solare, una dintre posibilele surse de apă de la suprafața Lunii, precizează Aleph News.

Prezența cristalelor în aceste mostre este cu o treime mai mică decât în cele colectate de misiunea americană Apollo 11, potrivit televiziunii de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: