image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ: Marșul Pride al comunității LGBTQ+, desfășurat la Chișinău; Printre susținători, un număr record de deputați

Susținătorii comunității LGBTQ+ au luat mărșăluit, astăzi, în centrul capitalei, ordinea publică fiind asigurată de zeci de polițiști și mascați.

Potrivit organizatorilor, la marș au participat în jur de 500 de persoane, acesta fiind cel mai mare număr de participanți la Marșul Pride în toate istoria desfășurării lui în Republica Moldova.

Traseul din acest an a fost, de asemenea, cel mai lung de până acum. A început la intersecția străzilor București și Ismail și s-a încheiat în Scuarul Consiliului Europei, pe strada Kogălniceanu.

Organizatorii mai spun că, în acest an, a fost stabilit și alt record - și anume numărul de deputați și deputate care s-au alăturat marșului. Trei deputați și trei deputate din Parlamentul Republicii Moldova au venit să-și arate susținerea pentru comunitatea LGBT+ din Moldova: Dumitru Alaiba, Eugeniu Sinchevici, Vitalie Gavrouc, Marcela Nistor, Galina Sajin și Evghenia Cojocari, toți de la PAS.

De asemenea, la Marș au participat, reprezentanții misiunilor diplomatice, atât ai ambasadelor, cât și ai structurilor internaționale.

În timpul Marșului nu au fost înregistrate incidente.

LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT
LGBTLGBT

Noutăţile partenerilor

comentarii: