image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Slusari, despre protestul organizat duminică: „Viață nouă, cu grupările criminale Șor-Platon? Fugarii au bătut palma”

Ceea ce promit organizatorii protestului de duminică 19 iunie, nici pe departe nu poate fi numită „o viața nouă”. Ce fel de viața nouă, cu grupările criminale vechi Șor-Platon, care stau în spatele așa zisului protest, se întreabă fostul deputat, liderul asociației Forța Fermierilor, Alexandru Slusari, în legătură cu acțiunea de protest anunțată de Vladimir Voronin, căruia i s-au alăturat PP „Șor” și PP „Renaștere”, pentru ziua de duminică.

Alexandru Slusari menționează că ar avea multe de reproșat actualei guvernări, inclusiv incompetența și aroganța unor miniștri. Totodată el consideră că blocul economic al guvernului distruge producătorii autohtoni și contribuie la cheful monopoliștilor. Nu are loc nici descentralizarea și reforma administrativ-teritorială, promisă de autorități.

„Însă, ceea ce ne propun pentru duminică, 19 iunie, organizatorii protestului nici pe departe nu este viața nouă ! Ce fel de viață nouă, cu grupările criminale vechi Șor-Platon, care stau în spatele așa zisului protest?”, se întreabă Slusari.

„Sunt metode vechi, pe care le cunoaștem foarte bine: concerte, dansuri, hrișca, tușonca din banii furați de la toata țara. Tauber cu mătură și Șor cu centură. Platon cu maturi. Plahotniuc cu curcani. Dodon cu culioace. Sunt personaje din trecutul nostru și nu ar trebui să aibă nimic comun cu viitorul. Acum fugarii au bătut palma și încearcă să răstoarne țara pe fundalul greșelilor unor „oameni buni", care au încurcat actul de guvernare cu administrarea ONG-urilor”, spune Alexandru Slusari.

Fostul deputat accentuează că este periculos pentru societate să nimerească acum în această capcană a forțelor revanșade.

„Chem oamenii noștrii la maturitate și responsabilitate. Stați acasă duminică, alături de familii! Întoarcerea oligarhilor criminali nu ne-ar aduce nimic bun”, a conchis Slusari.

Amintim că Vladimir Voronin a îndemnat oamenii să iasă pe 19 iunie la un protest, la care i s-au alăturat partidul „Șor” și „Renaștere”. Aceștia au instalat corturi prin oraș și împrăștie pliante în care promit „o viață nouă”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: