image
Sursa foto: Profimedia Images

Medvedev, despre vizita liderilor UE: „Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor vizitează Kievul. Fără folos”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, fost premier și președinte, i-a atacat joi, într-un mesaj publicat pe Twitter, pe liderii europeni care au mers în vizită la Kiev. Vizita „nu va aduce Ucraina mai aproape de pace”, spune Medvedev.

Liderul rus i-a ironizat pe cei trei lideri europeni, Macron, Scholz și Draghi, care împreună cu președintele României Klaus Iohannis au mers joi la Kiev. Medvedev a folosit o insultă rasistă și disprețuitoare legată de stereotipurile bucătăriilor celor trei națiuni UE, transmite Digi24. 

„Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos”, a scris Medvedev, pe Twitter.

Fostul președinte al Rusiei spune că liderii europeni vor promite Ucrainei aderarea la UE și armament vechi, se vor „aprinde” cu horincă și vor pleca acasă cu trenul „ca acum 100 de ani”. 

„Totul este bine. Cu toate acestea, (n.red. vizita) nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a mai scris Medvede.

Emmanel Macron, Mario Draghi, Olaf Scholz și Klaus Iohannis au mers joi la Kiev, unde vor avea discuții cu oficialii ucraineni și președintele Volodimir Zelenski. Cei patru lideri au mers și la Irpin, locul unde rușii au masacrat populația civilă.

Macron a spus că el și ceilalți lideri europeni au venit la Irpin pentru a-și arăta „respectul” pentru „eroismului” ucrainenilor în fața invaziei ruse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: