image
Sursa foto: IKEA

IKEA își vinde toate fabricile din Rusia

IKEA a anunțat, miercuri, că urmează să își vândă fabricile din Rusia, să-și închidă birourile din această țară și să își reducă numărul de angajați, în prezent de aproximativ 28.000, relatează Reuters. Decizia celui mai mare brand de mobilă din lume vine ca urmare a invaziei rusești a Ucrainei, care durează deja peste 110 zile.

Decizia vine după ce, anterior, IKEA și-a închis magazinele și și-a întrerupt aprovizionarea în Rusia, alăturându-se unui număr mare de companii occidentale care s-au conformat sacțiunilor impuse după invadarea Ucrainei.

Compania suedeză a continuat să-și plătească angajații și va continua să o facă până la sfârșitul lunii august.

Miercuri, IKEA a transmis că nu vede nicio posibilitate să reia vânzările în Rusia, în viitorul apropiat. Compania suedeză a deschis primul magazin în Rusia în anul 2000.

IKEA caută cumpărători pentru patru fabrici și va închide permanent două spații de vânzări și logistică din Moscova și Minsk.

IKEA are 15.000 de angajați în Rusia, iar Ingka Group, care deține toate magazinele IKEA din Rusia, are alți 12.500 de angajați, scrie Agerpres.

„Din păcate, circumstanțele nu s-au îmbunătățit, iar acest război devastator continuă. Lanțurile de comerț și aprovizionare din toată lumea au fost impactate puternic, iar noi nu vedem că ar fi posibil să reluăm operațiunile prea curând”, a transmis Ingka Group, într-un comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: