image
Sursa foto: Facebook//Moldova 2.0

Ion Harghel, după perchezițiile efectuate de PA la domiciliul său: „Am fost atenționat că voi avea parte de așa onoare”

Vloggerul Ion Harghel, fostul responsabil de domeniul IT a Partidului Democrat, a venit cu precizări, după perchezițiile efectuate astăzi de Procuratura Anticorupție la domiciliul său în dosarul genumit generic „kuliok”.

Ion Harghel a declarat că nu are niciun statut în dosarul „kuliok” și spune că a predat benevol oamenilor legii telefonul și calculatorul său.

„Tangența cu așa-numitul dosar "kuliok" constă în aceea că în 2019, când au apărut prima dată imaginile video cu Dodon și Plahotniuc, după cum se cunoaște, activam în PDM. La ridicarea imaginilor video de către procurori în acea perioadă, eu mă aflam la sediul PDM. Percheziițile de astăzi, bănuiesc eu, s-au efectuat cu scopul de a căuta informații relevante pentru așa-mumitul dosar „kuliok". Nu am nici un statut în cadrul acestui dosar penal. Pentru suprimarea oricăror suspiciuni, benevol am predat ofițerilor de urmărire penală telefonul și calculatorul. La ei a mers și toată arhiva mea personală din tinerețe și până în prezent. Conținutul dispozitivelor mele eu îl consider ca fiind absolut irelevant pentru respectiva cauză penală. Sper să primesc dispozitivile date cât mai curând posibil înapoi”, a declarat Harghel.

Vloggerul a afirmat că se aștepta la asemenea acțiuni din partea oamenilor legii, deoarece anterior a fost avertizat de anumite persoane.

„După cum v-am anunțat aici anterior, am fost atenționat că voi avea parte de așa „onoare". Totuși la moment nu pot să spun dacă este sau nu vreo legătură între atenționările primite și această percheziție. Am văzut astăzi aplauze. Cu toate că și eu vă iubesc, vă dau o veste proastă, sunt un om liber, am fost și așa voi fi. Cum a spus Mihai Popșoi, justiția a început să lucreze”,

Precizăm că până la această oră oamenii legii nu au venit cu detalii despre rezultatul perchezițiilor efetuate acasă la Ion Harghel.

Noutăţile partenerilor

comentarii: