image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Cu „pistolul” la Primăria Chișinău; Performance-ul unui activist la ședința CMC

Un caz ieșit din comun a avut loc la ședința de astăzi a Consiliului Municipal după ce activistul Eugen Bălțat, coordonator al inițiativei „S.O.S. MINOR”, a adus un pistol mulaj.

Incidentul s-a produs după ce Bălțat a ieșit la tribună și a început să vorbească despre problema drogurilor, care afectează o mare parte a tinerilor.

Mai mult, activistul a acuzat Partidul Socialiștilor că membrii organizației lor de tineret, „Garda Tânără”, ar consuma și ar distribui droguri, mai ales la Botanica. Potrivit spuselor acestuia, jumătate de sector ar fi fost împânzit de substanțe interzise, iar tinerii socialiști ar fi contribuit la răspândirea a 20 de kilograme de droguri.

„Mă interesează, colegi prezenți aici, în consiliu, și care se ocupă cu dezvoltarea tineretului pe segmentul „Maladaia Gvardia”. Sunt cazuri în care la Botanica au fost vândute multe kilograme de droguri și jumătate de sector a fost plin de substanțe narcotice. Copiii fac dezordine, pentru că unele partide politice nu au grijă de tinerii lor, iar aceștia ajung niște dealeri de droguri. Și vorbim despre 20 de kilograme de narcotice. Câți oameni suferă acum din cauza că „Garda Tânăra” a umplut tinerii cu droguri și nu poartă nicio răspundere pentru acest lucru? Ca reprezentant al „S.O.S. MINOR”, vreau să știu de ce nimeni din Partidul Socialiștilor nu a răspuns pentru faptul că beneficiarii lor consumă și vând droguri în orașul Chișinău”, a declarat Bălțat, de la tribuna Consiliului Municipal.

La un moment dat, deranjat că nu este ascultat cu atenție de consilieri, Bălțat a scos un pistol mulaj, mai exact o brichetă în formă de armă, menționând că „această armă a fost depistată la un minor”. Aici activistului i-a fost oprit microfonul și a fost îndemnat să părăsească sala din cauza prezentării la ședința CMC cu un obiect interzis.

După ce Bălțat a părăsit sala, la tribună au ieșit consilierii socialiști Alexandr Odințov și Victor Poleacov. În replică la acuzațiile aduse, Odințov a spus că „activistul însuși pare a fi în stare dubioasă” și a solicitat că Eugen Bălțat să nu mai fie acceptat la ședințele municipale. Victor Poleacov a respins acuzațiile aduse organizației de tineret a partidului, amintind despre „inițiativele frumoase de înverzire realizate de „Garda Tânără” și de implicarea tinerilor în acțiuni de donare a sângelui”.

jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: